De ex-managers van Johnny Depp slaan terug nadat de acteur opmerkingen over zijn conflict met hen maakte in een interview.

De managers claimen volgens The Hollywood Reporter onder andere dat de acteur honderdduizenden dollars spendeerde aan een geluidsman die door middel van een oortje zijn teksten voor hem voorzegde op de filmset.

"Depp stond erop dat zijn geluidsman het hele jaar doorbetaald werd, zodat hij zijn teksten niet zelf hoefde te onthouden", aldus de advocaat van de ex-managers van de acteur.  

De filmster klaagde de managers van The Management Group (TMG) begin januari aan, omdat ze zijn miljoenen zouden hebben verkwist in zijn hoogtijdagen. Hij eist een schadevergoeding van meer dan 25 miljoen dollar (omgerekend 23,2 miljoen euro).

De managers reageerden eind januari op de aanklacht door te beweren dat de acteur ver boven zijn stand leefde. "Jarenlang hebben we Depp en zijn persoonlijke advocaat herhaaldelijk geïnformeerd en aangespoord om minder uit te geven", luidde hun verklaring. "De onderneming heeft alles in het werk gesteld om Depp te beschermen tegen zijn onverantwoordelijke manier van met geld smijten", aldus de advocaat van TMG.

Eind april reageerde Depp terug op de beschuldiging. "Ik heb jarenlang heel, heel hard gewerkt en heb veel mensen vertrouwd, sommigen hebben me duidelijk teleurgesteld", zei de acteur in een interview met The Wall Street Journal.

Extravagante levensstijl

TMG diende maandag een gewijzigde aanklacht in tegen de acteur, waarin ze verklaren: "Depp luisterde naar niemand, niet naar zijn managers van TMG of andere adviseurs. Ook eiste hij dat ze ervoor zorgden dat hij er een extravagante en extreme levensstijl op na kon houden." 

Daarnaast vermeldt de aanklacht dat Depp’s zus en pr-manager Elisa Christie Dembrowski op de hoogte was van zijn uitgaven en die goedkeurde.

De aankopen van de acteur zouden onder andere uit veertien huizen, 45 vervoersmiddelen, zeventig gitaren en een grote hoeveelheid Hollywood memorabilia bestaan. 

.