Freek Vonk bevindt zich weer tussen de haaien. De bioloog die in februari werd gebeten door een Caribische rifhaai, plaatste op Instagram een foto waarop hij met een van de beesten poseert.

Vonk doet het tijdens de opnames voor zijn programma Freek naar de haaien nog wel rustig aan. "Een dwerghaaitje!", schreef hij bij de foto. "Deze rakker kwamen we vandaag tegen in de mysterieuze en spooky kelpwouden van False Bay hier in Zuid-Afrika. En hij was heel nieuwsgierig… Wat een schatje he!"

Eerder maandag plaatste Vonk ook een foto van zichzelf bij Simon’s Town. "Nergens zitten meer witte haaien dan in de baai achter mij…"

Een Caribische rifhaai beet de tv-bioloog in februari in zijn rechterbovenarm. Vonk, die op de Bahama's opnames maakte, werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Miami gebracht en onderging een zware operatie. 

Vonk liet een paar weken na zijn operatie al weten weer naar de beesten te willen duiken. "Mijn fascinatie en passie voor haaien is door de beet alleen maar groter geworden", schreef hij eind februari op Facebook. "Ik heb geen seconde gedacht dat ik niet meer met haaien zou willen duiken", aldus de bioloog.