Eric Dane (44), die vooral bekend is dankzij zijn rol in Grey's Anatomy, heeft laten weten depressief te zijn. De opnames van zijn serie The Last Ship zijn daarom tijdelijk op pauze gezet.

Dat meldt US Weekly maandag. "Eric heeft om rust gevraagd zodat hij kan werken aan zijn persoonlijke problemen", laat een woordvoerder weten. "Hij lijdt aan een depressie en heeft gevraagd of de opnames van de serie tijdelijk stil kunnen worden gezet. De producenten hebben dit verzoek uiteraard ingewilligd. Hij ziet ernaar uit om weer terug te keren op de set."

In The Last Ship speelt Dane sinds 2014 de rol van kapitein Tom Chandler. De actieserie, die wordt geproduceerd door Michael Bay, bevindt zich momenteel in haar vierde seizoen en wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender TNT.

Dane speelde in Grey's Anatomy zes jaar lang de rol van dokter Mark Sloan, ook wel bekend als 'McSteamy'. De acteur is getrouwd met actrice Rebecca Gayheart. Samen hebben ze twee dochters. In 2011 werd Dane opgenomen in een afkickkliniek vanwege een pijnstillerverslaving.