Het gaat goed met de zwangerschap van Estavana Polman. Dat zegt de 24-jarige handbalster en vriendin van Rafael van der Vaart bij Telegraaf VNDG​.

"Ik voel me eigenlijk heel goed. Ik mag niet klagen en ik heb niets te klagen", aldus Polman. "Het is altijd een droom van me geweest om jong moeder te worden. Ik heb de zwangerschapstest wel echt nog een keer gecheckt om te kijken of het wel écht zo was. Ik wist het echt niet."

Polman en Van der Vaart (34) maakten eind december via Instagram bekend dat ze een kindje verwachten. In januari zei Polman dat ze in verwachting was van een meisje. Tussen de twee is sinds het nieuws niet veel veranderd. "Rafael doet niet meer voor me dan eerst. Hij is wel lief als ik echt niet kan of moe ben. Hij zit tegenwoordig iets meer aan mijn buik, het is soms om gek van te worden. Soms denk je: 'Als je nu niet weggaat, dan krijg je een hoek van me'."

Het is voor Van der Vaart niet de eerste keer dat hij vader wordt. Met Sylvie Meis kreeg de voetballer in 2006 zoontje Damián.

Handballen

Polman en Van der Vaart wonen samen in Denemarken, waar ze een groot deel van het jaar traint bij het Deense handbalteam Esbjerg. Toen ze bekendmaakte zwanger te zijn werd ook al duidelijk dat ze dit seizoen niet in actie zal komen voor Oranje en het Deense team.

"Nu is het daar (in het team, red.) wel geaccepteerd, maar in het begin was het lastig. Je komt op de training en vanaf het moment dat je zegt dat je zwanger bent is het klaar en mag je niet meer spelen. Dat is het moment dat je niets meer bent eigenlijk. Je bent niet meer nodig."

"Maar het is topsport en dat is keihard. Ik heb het mooiste in mijn buik zitten", aldus Polman.