De prinsesjes hebben geheimen, Kim Kardashian is een beter mens, Linda de Mol behaalt haar streefgewicht en Barbie plaatst teken van liefde. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week. 

Geboren worden in een koninklijke familie heeft zo z'n voordelen: je zit nooit zonder werk, je hebt garantie op een mooi huis en mensen zijn eigenlijk altijd blij om je te zien. Amalia, Alexia en Ariane zijn geboren met een gouden lepel in hun mond en zullen ongetwijfeld genieten van de pluspunten, maar wat mensen vaak vergeten is dat er ook aardig wat nadelen zijn.

Amalia is nu dertien en zal langzaamaan beginnen te puberen, echt verliefd te worden en puistjes te ontwikkelen. Voor een normale tiener is dat al lastig, maar zo in het oog van het publiek moet het helemaal moeilijk zijn. 

Daar komt nog eens bij dat de prinsessen, voor hun eigen veiligheid, altijd een bodyguard bij zich hebben. Hoe kun je ooit stiekem dingen doen als de mensen die dag en nacht op je passen voor je ouders werken? Voor de prinsesjes niet stiekem zoenen in het fietsenhok, roken in de bosjes of eten bij de snackbar: papa en mama weten het altijd.

Deze week ontdekten we dat ook Willem-Alexander en Máxima het allemaal iets te veel vinden voor hun dochters: de koning vertelde in gesprek met Wilfried de Jong dat de beveiligers niets aan hem en zijn vrouw vertellen over wat Amalia, Alexia en Ariane doen.

"Sterker nog, als ze dat wel vertellen, dan zeg ik: dat wil ik niet weten, als ze maar veilig zijn", aldus de 50-jarige koning. Een redelijk normale jeugd willen de koning en koningin voor hun dochters, zo blijkt ook uit het mobiele telefoonbeleid dat de ouders hanteren: de drie prinsessen krijgen op hun tiende een mobieltje en dat is altijd een oud exemplaar van papa of mama.

De koning hoopt dat zijn dochters de ruimte voelen om fouten te maken. "Daarom zeg ik ook tegen Amalia: ken je eigen grenzen. Ga daar overheen. Maak fouten, dat heb ik ook gedaan, veel."

Beter mens

De overval in Parijs in oktober 2016 heeft Kim Kardashian veel ellende bezorgd. Niet alleen werd de realityster bestolen van duizenden euro's aan juwelen, ook werd ze met de dood bedreigd door de gemaskerde mannen.

We wisten allemaal al dat het iets heeft veranderd aan Kim, al was dat alleen maar omdat haar sociale media-kanalen wekenlang stilstonden. En toen daar dan eindelijk weer eens wat verscheen, bleven de plaatjes van dure armbanden, ringen en oorbellen uit. Kim leek geen behoefte meer te hebben om haar rijkdom nog zo openbaar te tonen.

Deze week vertelde ze in een openhartig interview met Ellen DeGeneres dat daar inderdaad geen sprake meer van is: Kim is een beter mens geworden na de overval. 

"Ik was heel materialistisch ingesteld. Niet dat er iets mis is met hard werken en je daardoor dingen kunnen veroorloven, maar ik ben blij dat mijn kinderen de nieuwe ik leren kennen. Ik geef niet meer zoveel om alle spullen die ik heb", aldus de moeder van twee kinderen.

Huilend zegt Kim dat ze denkt dat alles met een reden gebeurt. "Ik denk dat dingen in het leven gebeuren, om er van te leren." Overigens gaat haar jongere (half)zusje Kendall Jenner nog gezellig door met foto's van dure producten delen. Zij lijkt weinig geleerd te hebben van het incident.

Achterklap in beeld: Kim Kardashian in tranen en Johnny Depp verrast toeristen
Achterklap in beeld: Kim Kardashian in tranen en Johnny Depp verrast toeristen

Afvallen

We hadden de afgelopen weken allemaal ontzettend met Linda de Mol te doen: de presentatrice wilde vijf kilo kwijt en toonde op LINDA.TV hoe verschrikkelijk lastig dat voor haar was. Wijntjes moest ze laten staan, lekkere hapjes afslaan en bij iedere maaltijd moest ze goed nadenken wat ze nu weer in haar mond stopte.

Allemaal waren we er getuige van toen Linda het schokkende nieuws naar buiten bracht dat ze 82 kilogram woog. Linda vermoedde zelf dat het wel in het 20.00 uur Journaal terecht zou komen, maar dat bleek net iets te hoog gegrepen. Verder was het wel echt overal te zien en te lezen.

Linda begon dus op 82 kilogram en wilde dolgraag naar de 77 kilogram. Sporten, diëten en praten over voedingspatronen: ze probeerde het allemaal. Deze afgelopen week, week vijf, was erg lastig voor Linda: met de redactie van haar tijdschrift ging ze op pad en was het onmogelijk al het lekkers te laten staan.

Waar collega's kozen voor truffelpizza's, ging Linda voor een bakje rucola en over ieder hapje werd nét iets beter nagedacht. Het loonde: een week voor het einde van haar dieet behaalde Linda haar streefgewicht.

77 kilogram is ze nu. Voor wie denkt dat Linda dan weer heftig aan de toastjes met brie en kaviaar gaat heeft het helemaal fout: ze gaat gewoon nog even door.

Het beste is namelijk om je nieuwe voedingspatroon voort te zetten en Linda heeft natuurlijk officieel nog een week te gaan. Het gevreesde jojo-effect moet daarnaast natuurlijk uitblijven, dus Linda zal voortaan wel een tweede keer nadenken voor ze een kroket in haar mond stopt.

Gelukkig krijgen we volgende week ook weer uitgebreid verslag: wij zijn heel benieuwd of Linda de oranje-tompoucen en koekhappen heeft kunnen weerstaan.

Stempel

Dat echte liefde niet voor altijd is, wisten we natuurlijk al. Niet voor niets eindigt één op de drie huwelijken in een scheiding. In de wereld van bekende Nederlanders krijgen sommige mensen het zelfs voor elkaar om drie keer hun huwelijk te zien stranden en dus kwam het eigenlijk niet als een verrassing toen Samantha 'Barbie' van der Plas bekendmaakte dat haar huwelijk met Michael was afgelopen.

Een paar weken geleden liet de realityster weten haar oog te hebben laten vallen op pornoster Rolf Tangel. Even leek de liefde onzeker: Barbie riep ineens dat het om een grapje ging en er geen relatie was. Maar nu weten we het wel zeker: de liefde is echt.

Want hoewel een huwelijk niet voor altijd is, is een tatoeage dat in de meeste gevallen wel. En dus is het heel verstandig om een paar weken nadat het officieel 'aan' is, een tatoeage te laten zetten van de naam van je geliefde. Barbie is zo zeker van haar liefde dat ze Rolf niet klein in haar nek of op haar pols liet zetten, wel nee! Net boven haar schaamstreek prijkt enorm de naam Rolf met rode bloemen er omheen.

Dat de scheiding met Michael nog niet rond is lijkt Barbie niet te deren: haar liefde voor Rolf is zo echt, dat moest ze voor eeuwig met zich meedragen.

Of Rolf ook een tatoeage heeft laten zetten weten we niet, maar het is te hopen voor Barbie van wel: als het dan ooit uitgaat is zij niet de enige die langs moet bij een laserkliniek.

Wat Michael hier van vindt, weten we nog niet, maar het is met dit (voormalige) stel een kwestie van tijd voor we alles weten. Realityster ben je immers altijd en dus moet iedereen altijd precies horen hoe het zit.