AMSTERDAM - Het 7-jarige kindersterretje Joy Gruttman heeft de eerste plaats bereikt van de Duitse hitparade met haar liedje over krokodil 'Schnappi '. Dit meldt de website Schnappi.tv. Duitsland is compleet in de ban van de kleine zoete tv-krokodil. Websites over Schnappi schieten als paddestoelen uit de grond. De dvd's en video's zijn niet aan te slepen.

Klik hier om het liedje te horen

De Duitsers zingen massaal 'Schni, Schna, Schnappi'. Schnappi de krokodil heeft Duitsland veroverd en de 7-jarige Joy Gruttman is een grote ster geworden.Voor zowel jong als oud is de krokodil en het liedje het gesprek van de dag. Chatrooms, forums en websites schrijven over het groene dier. Discotheken en kroegen draaien het liedje grijs in Duitsland.

Schnappi werd bedacht door Rosita Blissenbach en Iris Gruttman. Het nichtje van schrijfster Iris Guttman, de 7-jarige Joy, is de zangeres van het succesvolle liedje. Beide dames waren verantwoordelijk voor meer kinderverhaaltjes en liedjes. Volgens kenners is het voor het eerst sinds de Duitse versie van het Nederlandse 'Smurfenlied' dat een kinderliedje weer bovenaan de hitparade staat.