De man die in 2010 werd opgepakt omdat hij Madonna lastigviel voor haar deur in New York, wil een nieuwe startdatum voor zijn rechtszaak. 

Dinsdag werd die vastgesteld op 11 september, maar de oud-brandweerman vindt dat ongepast.

Zijn advocaat, ook een voormalige spuitgast, zei dinsdag tegen TMZ dat hij vindt dat rechtbanken in Lower Manhattan, het gedeelte van de stad waar de aanslagen op de Twin Towers plaatsvonden, helemaal niet open moeten zijn op 11 september.

Robert Linhart spande de rechtszaak zelf aan. Hij beweert dat hij bij zijn arrestatie mishandeld is door politieagenten.

Schadevergoeding

De fan sloeg destijds een kamp op voor de deur van Madonna. Hij hield een bord omhoog waarop hij haar vroeg tijd voor hem vrij te maken. "Het universum heeft ons in 1992 samengebracht en dit jaar opnieuw in Praag. Kom me alsjeblieft ontmoeten."

Toen de politie de man vroeg te vertrekken, weigerde hij. Daarop werd hij aangehouden. De fan beweert nu dat de agenten hem daarbij als boksbal gebruikten, en hem op de rug, nek, schouders en arm hebben geschopt en geslagen. De stalker zou uit zijn op een schadevergoeding van 5 miljoen dollar.