Kim Kardashian sprak zich maandag op Twitter uit over de Armeense genocide, die precies 102 jaar geleden plaatsvond. De grootouders aan vaders zijde van de Kardashians emigreerden in de twintigste eeuw naar de VS.

"Ik denk aan Armeniërs over de hele wereld. 102 jaar geleden begonnen de Ottomaanse autoriteiten een slachting die 1,5 miljoen mensen zal vermoorden", twitterde de 36-jarige realityster maandag. Kardashian voegde de veel gebruikte hashtags #NeverForget (nooit vergeten) en #ArmenianGenocide toe aan het bericht.


Het is niet de eerste keer dat ze zich uitspreekt over het onderwerp. In 2016 schreef ze een lezersbrief aan The New York Times waarin ze kritiek uitte op de krant The Wall Street Journal die een advertentie plaatste van een groep ontkenners van de genocide. Kardashian riep de regering van de VS op de genocide te erkennen.

President Trump herdacht dit jaar wel de deportatie van en moord op veel Armenen in 1915, maar noemde het woord genocide niet.

NAVO-bondgenoot

Omdat hij NAVO-bondgenoot Turkije niet op de tenen wil trappen. Kardashian bekritiseert die houding van de Amerikaanse overheid: "Onze regering moet de genocide erkennen want als we ons verleden ontkennen dan brengen we onze toekomst in gevaar", schreef ze in 2016.


Ook haar zus Khloé Kardashian sprak zich maandag uit over de kwestie. Op Instagram plaatste ze een foto van het bezoek van de familie Kardashian aan Armenië in 2015. "Ik ben trots een Armeense te zijn!!! Het is onze plicht om niet stil te zijn wanneer er waar dan ook mensen lijden en dat moeten we aan de orde te stellen, ongeacht hun achtergrond."