HEEMSKERK - Ajax-voetballer Rafael van der Vaart heeft voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië twee gesigneerde voetbalshirtjes ter beschikking gesteld.

Ze worden vrijdag 15 januari geveild op zijn oude school in Heemskerk. Het gaat om een Oranje- en een Ajax-shirtje.

Behalve Van der Vaart doet ook zijn vriendin Sylvie Meis een duit in het zakje. Zij laat sieraden veilen uit haar eigen sieradenlijn.

Volgens een woordvoerder van het college staat nog niet vast waar de veiling wordt gehouden. Dat hangt af van het aantal bezoekers. De school heeft diverse locaties.

Overigens is Van der Vaart zelf niet bij de veiling van zijn shirtjes. Zijn vriendin neemt de honneurs waar. De verkoop is onderdeel van een benefietdansavond voor ouders van het Kennemer College.

De ongeveer 3000 leerlingen van het Kennemer College in Heemskerk en Beverwijk voeren donderdag 13 januari de hele dag actie voor de slachtoffers van de zeebeving. De opbrengst van alle acties van de school gaat naar de zwaar getroffen stad Galle op Sri Lanka.

In het naburige Velsen is daar een hulpactie voor op touw gezet, omdat Velsen al 28 jaar een stedenband heeft met Galle. Tot nu toe heeft het comité "Velsen helpt Galle" 220.000 euro bijeengebracht.