Peter R. de Vries wordt een huis uitgezet onder begeleiding van politie, Gordon ontleedt de entertainmentindustrie, Yolanthe vindt kind belangrijker dan uiterlijk en Karen Damen over haar borsten. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Als misdaadjournalist moet je niet bang zijn voor gevaarlijke situaties. Zo af en toe zal je een bedreiging ontvangen, oog-in-oog staan met een topcrimineel of hard achter iemand aan moeten rennen die je net hebt ontmaskerd als boef. Risico van het vak zullen we zeggen.

Maar als je gewoon een drankje wil doen bij iemand die je kent, verwacht je niet dat je een paar minuten later wordt gefilmd, belachelijk wordt gemaakt op beeld en wordt uitgescholden. Het overkwam Peter R. de Vries vorig weekend. De misdaadverslaggever dacht even te kunnen borrelen met "een kennis" maar verliet even later zonder een slok te hebben gedronken de woning weer. 

Peter stond in Hoorn op de stoep bij iemand die hij steevast "een kennis" noemt om eens bij te praten onder het genot van een meegenomen drankje. Hij was de drempel echter nog niet over, of de ex van de vrouw stond in huis te schelden en te filmen om Peter eens goed voor schut te zetten.

De man, die op de video opdringeriger was dan Peter of welke misdaadjournalist ooit is geweest, filmde Peter minutenlang. Ondertussen vertelde de man dat Peter een vies oud mannetje was, dat hij zo gezonken was en dat hij zo snel mogelijk zijn huis uit moest.

De politie kwam er aan te pas en uiteindelijk besloot Peter in overleg met de agenten maar te vertrekken. Waar uit de video vooral bleek dat de cameraman buitengewoon irritant was, vertelde Peter later dat hij en de vrouw bedreigd waren. 

In een verklaring liet de vrouw weten dat zij en de man al anderhalf jaar uit elkaar zijn, maar aan elkaar gebonden zijn door het huis. "Peter was nog geen vijf minuten binnen of hij was er al. Hij bonkte op de ramen, schreeuwde en tierde, en bleef dit herhalen. Ik voelde mij verplicht om de deur open te doen. Hij stormde naar binnen met een betonschaar en begon gelijk te dreigen."

Verschrikkelijk vervelende situatie, waar Peter normaal gesproken geen aandacht aan zou geven, maar omdat het "breed werd uitgemeten in de media" vond hij het toch nodig even te reageren. De man met betonschaar zou tegen RTL Boulevard gezegd hebben Peter te willen aanklagen. Of hij dat ook gedaan heeft, is niet bekend.

Deconstructie

Eigenlijk dachten we dat we wel zo'n beetje alles van Gordon wisten. De zanger is altijd erg open over hoe hij de wereld ziet, in realityseries zien we precies wat zijn kwaaltjes zijn en in roddelbladen lezen we meer dan eens over zijn liefdesleven.

Tóch valt er blijkbaar nog meer te vertellen, want deze week maakte de voormalig zanger en huidig koffiebareigenaar bekend dat er een boek over hem komt. Marcel Langedijk, die hem eens interviewde voor het tijdschrift FHM, gaat het schrijven.

"Het wordt tien pagina's en gaat over mijn leven", grapte Gordon dinsdag op Facebook in een video van allemaal proostende mensen.

Tien pagina's zal het boek niet worden: in het interview met Jeroen Pauw in 2015 vertelde Gordon al voldoende nieuwtjes om een tijdschrift van veertig pagina's te vullen. Voormalig Topper-collega René Froger werd aan de schandpaal gehangen en Gordon deed uit de doeken dat Jeroen van der Boom een nepperd is die hem er uit had gewerkt.

Als dat al jarenlang geheim was en in een interview van een paar uur naar buitenkomt, kunnen wij alleen maar gissen naar de enorme roddels die in het boek zullen staan. De uitgever van het boek noemde het dan ook "de totale deconstructie van de entertainmentindustrie".

Gordon heeft in elk geval al toegezegd niets te zullen achterhouden. "Hij wil gewoon een goed boek. Deze biografie maakt deel uit van een serie waarin we spraakmakende mensen belichten die zowel high als low culture raken."

Het boek verschijnt in februari 2018: net te laat voor onder de kerstboom. Misschien een goed idee voor Valentijnsdag?

Uiterlijk

Er mooi uitzien is niet alles. Het is wel heel handig, want je krijgt dingen gewoon veel sneller voor elkaar, maar het is niet alles. Schoonheid vervaagt, goede looks verdwijnen en uiteindelijk moet je het hebben van een leuke persoonlijkheid.

Yolanthe Sneijder-Cabau valt volgens de meeste mensen in het kader 'mooi uiterlijk', maar deze week vertelde ze dat ze het zo allemaal weg zou gooien om nóg een keer moeder te mogen worden. De presentatrice en voetbalvrouw is al dolgelukkig met zoon Xess Xava, maar het liefst heeft ze natuurlijk een heel voetbalelftal.

"Als de artsen aangeven dat we er hulp bij nodig hebben, dan doen we dat. Ik vind ook mijn uiterlijk en lijntje in het niet vallen bij het geluk en de liefde van mijn gezin", aldus de 32-jarige presentatrice deze week. "We zullen zien; nog een kind is van harte welkom en we zijn er klaar voor."

Dat Yolanthe alles op alles zet voor een gezin wisten we natuurlijk eigenlijk al: bij Linda de Mol vertelde ze in 2015 al dat ze het verschrikkelijk moeilijk vond dat mensen zo onaardig waren over haar uiterlijk bij RTL Late Night enige tijd eerder.

Iedereen riep toen dat Yo haar gezicht had laten volspuiten met botox, of dat haar make-up over the top was, of dat ze verschrikkelijk was aangekomen. Uiteindelijk bleken het de bijwerkingen te zijn van de hormoonbehandeling die ze onderging om zwanger te raken.

Een geruststellende gedachte voor Yolanthe is dan wellicht dat je ook als je bijna vijftig bent nog de mooiste vrouw op aarde gevonden kan worden. Julia Roberts won deze week voor de vijfde keer de titel van People Magazine.

En wat doet dat dan met haar? "Het wordt gênant, maar laten we het voorlopig houden bij vereerd", aldus Roberts. Zo zie je maar: ook voor een mooi uiterlijk kun je je generen.

Borsten

Dat K3 niet alleen leuk is voor kinderen, wisten we natuurlijk al lang. De teksten zijn zo af en toe best seksueel ("Ik wil jou, jij wil mij. Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden, jij mag me verslinden" en "Hittegolf in m'n hart, laat mij vanavond naar je kamer komen, in duizend hete dromen") en ook de papa's konden intens genieten van de korte rokjes van het trio.

Nu Klaasje, Marthe en Hanne het stokje van Karen, Josje en Kristel hebben overgenomen is voor het laatstgenoemde trio een nieuw tijdperk aangebroken. Niet alleen kunnen ze eindelijk alles doen wat ze toen moesten laten vanwege de strakke tourschema's en hun imago's, ook kunnen ze met weemoed terugdenken aan de miljoenen tekeningen die ze mochten ontvangen uit kleverige kinderhandjes.

Wat de dames ongetwijfeld echt bij zal blijven zijn de vele complimenteuze blikken van vaders.

Karen vertelde deze week dat zij het populairste lid was van de formatie en ook dat ze precies wist hoe dat dan gekomen was: zij had simpelweg de grootste borsten. "Ik ben heel ijdel: dat mannen me sexy vinden, streelt mijn ego. Ik zal nooit vergeten dat een kindje eens zei: 'Ik heb vannacht van jou gedroomd!' Waarop de moeder: 'En haar papa ook.'"

Hoewel laatstgenoemde reactie als jaloezie gezien kan worden, is er volgens Karen geen sprake van haat en nijd tussen haar en andere vrouwen. "Integendeel, vrouwen lijken het mij altijd te gunnen: 'Ik zie jou graag bezig zijn!' Of: 'Ik wou dat ik net zo zelfzeker was!' Mensen zijn heel lief voor mij, nu ik op televisie kom zelfs nog meer dan vroeger. Heel plezant. En als je als vrouw complimentjes krijgt van een andere vrouw, weet je ook dat het zonder bijbedoelingen is."