Kate Middleton vindt het moederschap niet altijd makkelijk. De echtgenote van prins William is de moeder van twee kinderen: George (3) en Charlotte (bijna 2). "Het is wel eens eenzaam."

"Je voelt je soms best wel buitengesloten. Maar zoveel andere moeders hebben dit gevoel ook en maken precies door wat jij doormaakt. Het gaat er alleen om dat je dapper genoeg bent om om hulp te vragen", aldus Middleton, volgens verschillende entertainmentsites, tijdens de launch van een app die moeders met elkaar verbindt.

De hertogin van Cambridge ging volgens de entertainmentsite niet in op details wanneer zij de eenzaamheid ervaart. Wel zei ze verlegen te zijn en het daarom moeilijk te vinden zich uit te spreken over dingen.

Ook zei Middleton trots te zijn op haar echtgenoot en haar zwager Harry, die deze week zich uitspraken over de gevoelens die zij hadden na het overlijden van hun moeder Diana. Harry vertelde zestien jaar na de dood van zijn moeder in therapie te zijn gegaan. Naar eigen zeggen was hij enkele keren "op het randje van een complete mentale ineenstorting". 

De familie hoopt met hun uitspraken andere mensen aan te moedigen hulp te zoeken als zij mentale problemen ervaren.