O'G3NE-zussen Lisa, Amy en Shelley Vol nemen hun moeder Isolde niet mee naar het Songfestival in Oekraïne. Zij lijdt aan een zeer zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker en is volgens haar dochters "te slecht" om mee te gaan.

"Mama wil absoluut niet dat haar ziekte onze carrière in de weg staat. Dus we blijven ook in het allerergste geval in Kiev", zegt Lisa Vol in het AD vrijdagochtend.

Een paar jaar geleden werd bij hun moeder de lastig te behandelen aandoening chordoom geconstateerd."Het begon bij de eerste nekwervel, dus vlak bij de hersenstam. En nu zitten de tumoren ook op meerdere plekken in haar hals." Door de behandelingen heeft de vrouw last van uitvalverschijnselen in het lichaam en verlammingen.

"Ze weet dat we, waar dan ook, altijd aan haar denken en in geen geval onze carrière boven haar gezondheid plaatsen", vertelt Amy Vol. "Mama vindt het geweldig dat we met ons songfestivallied Lights and Shadows iets positiefs met haar ziekte doen. Dat past ook bij haar: een hulpvaardige vrouw die zich altijd heeft weggecijferd voor anderen. Die iets negatiefs altijd ombuigt in iets positiefs."

O'G3NE treedt als zesde op in de tweede halve finale van het Songfestival in Kiev. Hun optreden vindt plaats op 11 mei 2017.