Ruud Gullit is donderdag door de rechtbank in het gelijk gesteld. De oud-voetballer daagde zijn ex-vrouw voor de rechter omdat ze beslag legt op zijn woning, terwijl Gullit het huis hoopt te verkopen.

Dat meldt Shownieuws.

In een kort geding eiste Gullit dat de beslaglegging op het appartement zou worden opgeheven voor 1 mei. Die dag zou de woning worden verkocht.

De voetbalanalist eiste daarnaast dat Pensa de belastingaangiften van hun kinderen, Quincy (25) en Cheyenne (22), hun bankafschriften en alle huurovereenkomsten met hem zou delen. De rechter bepaalde donderdag dat Gullit ook op dat punt in het gelijk wordt gesteld. 

Gullit had eind jaren 90 een relatie met de Italiaanse Pensa, met wie hij twee kinderen kreeg. Na de scheiding legde zij al beslag op zijn auto en vroeg zijn faillissement aan, omdat hij nog zo'n 100.000 euro aan kinderalimentatie zou moeten betalen.

Het verzoek om faillissement werd door de rechter niet ingewilligd en op het laatste moment werd afgezien van een hoger beroep. 

Pensa woont met haar twee kinderen in Italië, waar de vader wettelijk verplicht is een vergoeding te betalen voor zijn kinderen zolang zij geen vaste baan of eigen inkomen hebben. Gullit heeft eerder in verschillende interviews in twijfel getrokken of deze voorwaarden nog gelden, omdat Quincy inmiddels speelt bij een professionele Portugese voetbalclub.