Victoria Beckham mag voortaan de letters OBE achter haar naam zetten. De modeontwerpster en voormalig Spice Girl werd woensdag op Buckingham Palace koninklijk onderscheiden door de Britse prins William. Beckham is toegetreden als officier in de "most excellent order of the British Empire" (OBE).

Beckham werd onderscheiden vanwege haar bijdrage aan de mode-industrie. "Het was een genoegen om vandaag op Buckingham Palace te zijn", zei de ontwerpster tegen Britse media. "Ik ben trots om Brits te zijn en vereerd mijn OBE te ontvangen uit handen van de hertog van Cambridge."

Volgens Beckham "kun je grote dingen bereiken" als je "groot droomt en hard werkt". De ontwerpster kwam met haar man David Beckham, die in 2003 al koninklijk werd onderscheiden, en haar ouders. "Ik ben zo blij dit bijzondere moment te kunnen delen met mijn ouders en echtgenoot. Zonder hun liefde en steun had ik dit niet kunnen bereiken."

Geruchten dat Beckham koninklijk onderscheiden zou worden, doken in december al op. De voormalige Spice Girl zou haar familie met kerst hebben verklapt dat ze op de jaarlijkse erelijst van koningin Elizabeth stond.