Op internet zijn diverse persoonlijke foto's van actrice Carice van Houten verschenen. Volgens De Telegraaf en RTL Boulevard gaat het om naaktfoto's van Van Houten. 

Eerder deze week werden de geruchten van verschenen foto's van de 40-jarige actrice al hardnekkiger. De advocaat van Van Houten liet woensdag desgevraagd weten niet te kunnen reageren op de berichten. 

De foto's lijken onderdeel uit te maken van The Fappening, een grootschalige hack van telefoons van internationale bekendheden. Hackers kondigden eerder aan naaktfoto's van de 40-jarige actrice in bezit te hebben. 

De laatste weken zijn vaker foto's gelekt van internationale beroemdheden. Zo werden onlangs privébeelden van Kate Hudson en Miley Cyrus op internet gezet. Van de Nederlandse vlogger Laura Ponticorvo kwam een seksvideo online.

De hackers zouden de foto's van de iClouds van de bekendheden hebben gehaald. In 2014 werden de eerste foto's van bekendheden als Jennifer Lawrence en Kate Upton online gezet. Diverse hackers werden daarvoor veroordeeld.