Doutzen Kroes is met haar 32 jaar een 'ouder' model, maar denkt voorlopig nog niet aan stoppen. Als haar carrière eindigt, is het wat betreft het model ook klaar met haar leven in de spotlights.

"Model zijn is niet mijn hele leven. Ik heb het daarnaast ook nog heel leuk. Een fijn gezin om op terug te vallen", vertelt de moeder van twee in gesprek met De Telegraaf. "Maar als ik geen werk meer heb, trek ik mezelf wel terug uit de publiciteit. Dan is het ook echt over met de spotlights."

Volgens Kroes gaat het voorlopig nog prima met haar carrière en is er geen sprake van stoppen, maar als ze dan afscheid neemt, ziet ze zichzelf in Friesland wonen. "Maar ik denk niet dat ik dik en uitgezakt raak. Ik vind het fijn om fit te zijn. Ik sport graag en ik houd van gezond eten. Ik denk niet dat dat zomaar overgaat als ik stop met werken."

Het model zegt te beschikken over "fijne genen" en weet dat vrouwen die "minder gezegend zijn" soms jaloers zijn op haar lijf. "Omdat ik alweer heel snel na mijn bevallingen weer op mijn oude gewicht was. Ik wil me daar ook niet op voorstaan. Ik heb er niks extra's voor hoeven doen. Ik heb gewoon heel erg geluk gehad met mijn bouw en stofwisseling."