Harry Styles werd bij het maken van zijn eerste soloalbum geïnspireerd door een vrouw. "Zij komt voor op een groot deel van de plaat."

Wie de vrouw in kwestie is, wil de 23-jarige zanger niet zeggen. Ook wil hij niet bevestigen of ontkennen of het om Kendall Jenner gaat, met wie hij regelmatig samen werd gezien.

Styles, die volgende maand zijn album uitbrengt, gaat wel kort in op zijn romance met Taylor Swift in 2012. Het koppel werd gefotografeerd op hun tweede date in Central Park en de foto's werden wereldwijd opgepikt.

Ingewikkeld

"Als ik daar nu foto's van zie, denk ik: relaties zijn ingewikkeld, op elke leeftijd", aldus Styles in Rolling Stone. "Voeg daaraan toe dat je nog niet echt weet hoe het allemaal werkt als je achttien bent. Het maakte het niet makkelijker. Ik had een date met iemand die ik leuk vond. Zo simpel zou het moeten zijn, toch? Maar het was een leermoment."

Of Swifts nummers Out of the woods en Style op hem gebaseerd zijn, weet Styles niet, hoewel over de zangeres bekend is dat ze regelmatig schrijft over haar ex-geliefden. "Als ik nummers schrijf, schrijf ik over eigen ervaringen. Dat doet iedereen. Ik zou me gelukkig prijzen als alles wat wij samen hebben meegemaakt, hebben bijgedragen aan die nummers. Zoiets raakt je."