Manuel Broekman heeft er steeds minder moeite mee om zijn telefoon niet te gebruiken. De acteur vindt het lastig als mensen in zijn gezelschap alleen maar naar hun scherm staren. "Ik reageer emotioneel en waarschuw een keer."

"Kan diegene het daarna nog steeds niet laten, dan ga ik naar huis. Met vrienden deel ik zo'n zelfde afspraak. We zijn allemaal druk. Maar gaan we met de groep uit eten dan worden alle telefoons opgestapeld op tafel. De eerste die zijn telefoon tijdens het eten pakt, betaalt de rekening", aldus de 30-jarige acteur in gesprek met Beau Monde.

Broekman gebruikt zijn telefoon naar eigen zeggen niet extreem veel. "'s Nachts zet ik hem op vliegtuigmodus. Ik heb geen vaste lijn, dus in de nacht ben ik niet bereikbaar. Dat voelt raar en goed. Een vrijheid van het ouderwetse soort, toen je nog zonder mobiele telefoon op vakantie ging."

De acteur wacht nog steeds op de dag dat hij zijn telefoon kan gebruiken om moeiteloos te praten met mensen in andere talen. "Jij Nederlands, de ander zijn eigen taal, en dat het dan instantly vertaald wordt. Zo'n app zou ik geweldig vinden."