Peter R. de Vries heeft zaterdagavond het huis van een kennis moeten verlaten. Volgens de vrouw in kwestie werden zij en de bekende misdaadjournalist bedreigd door haar ex-man.

De Vries zou geprobeerd hebben de ex-man te kalmeren, maar dit zou niet gelukt zijn. De man belde vervolgens de politie, waarop De Vries de woning vrijwillig verliet.

Dat staat in een verklaring van de vrouw, die De Vries desgevraagd naar NU.nl heeft doorgestuurd. In de opgestelde verklaring blijkt dat de vrouw en de man anderhalf jaar uit elkaar zijn. 

"Ik had Peter uitgenodigd, we zijn kennissen, om samen wat te drinken bij mij thuis. Mijn ex-partner houdt het huis met camera's in de gaten. Toch vind ik het mijn goed recht om iemand uit te nodigen. Wij zijn al ruim 1,5 jaar uit elkaar. Maar helaas gebonden door het huis. Peter was nog geen vijf minuten binnen of hij was er al. Hij bonkte op de ramen, schreeuwde en tierde, en bleef dit herhalen. Ik voelde mij verplicht om de deur open te doen. Hij stormde naar binnen met een betonschaar en begon gelijk te dreigen."

Affaire

Er zijn ook beelden van het incident verschenen. De maker van deze beelden stelt dat De Vries en de vrouw een affaire met elkaar hebben. Volgens hem zou de vrouw al twaalf jaar een relatie hebben. Het is onduidelijk of de maker van de video en de ex-man dezelfde persoon zijn.