Homobelangenorganisatie GLAAD eert Debra Messing met een award. De Will & Grace-actrice wordt in mei geëerd voor haar inzet voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes.

De Excellence in Media Award van GLAAD wordt toegekend aan sterren die een verschil maakten in de acceptatie van leden van de LHBT-gemeenschap. Eerder werden onder meer Robert De Niro, Russell Simmons, Kelly Ripa, Patti LaBelle, Tyra Banks, Julianne Moore en Glenn Close geëerd met de prijs.

In een verklaring over de prijs voor Messing zei de organisatie maandag: "als rotsvaste supporter van de LHBT-gemeenschap op sociale media, spreekt Messing zich niet alleen uit over LHBT-zaken, maar tegen alle vormen van discriminatie. Messing heeft zich consistent ingezet voor LHBT-jongeren, bijvoorbeeld door haar deelname aan Spirit Day, de jaarlijkse antipestcampagne van GLAAD. Met humor, warmte en een goed hart op het scherm en daarachter, heeft ze acceptatie bevorderd en inspireert ze iedereen van zich te laten horen."

De award wordt op 6 mei uitgereikt tijdens het jaarlijkse GLAAD gala. Ook sterren als Whoopi Goldberg, Don Lemon, Rami Malek, Trevor Noah en Christian Slater zijn daarbij aanwezig.