Melissa Etheridge gelooft dat het gezamenlijk roken van wiet haar gezin dichter bij elkaar brengt. "Ik rook wel eens met mijn oudste twee kinderen."
 

"​In het begin was het een beetje raar, maar daarna realiseerden ze zich dat het een heel normale manier is om de dag af te sluiten", vertelt de zangeres in de Yahoo-documentaire Weed & the American Family.

"Het brengt je ook dichter bij elkaar", aldus de 55-jarige Etheridge, die onder meer een dochter van twintig en een zoon van achttien heeft. "Ik rook veel liever een jointje met m'n kinderen dan dat ik wat met ze drink."

Ook doet het haar huwelijk goed, beweert de zangeres, die getrouwd is met Linda Wallem. "Cannabis haalt de remmingen weg en vergroot je lusten. Wij gaan elke avond in bad, roken een joint, praten en komen zo tot rust. Daarna slapen we heerlijk."

Medicijn

Etheridge, die overigens haar eigen productlijn heeft onder de naam Etheridge Farms, begon toen ze in 2004 was gediagnosticeerd met borstkanker met het roken van marihuana.

"Het ging niet om het high worden", legt ze uit. "Het ging erom dat ik een manier kon vinden om met mijn kinderen te blijven communiceren, om 's morgens uit bed te komen, om mijn eten op te eten. Het was een fantastisch medicijn."