Yolanthe Sneijder-Cabau wil dat haar 1,5-jarige zoon Xess Xava zo vroeg mogelijk vertellen over het leed dat in de wereld bestaat. De presentatrice wil niet dat hij op latere leeftijd geconfronteerd wordt met ellende.

"Maar dat ik hem al op jonge leeftijd wat ga vertellen over seksueel misbruik in arme landen, is natuurlijk nog lang niet aan de orde", vertelt de echtgenote van Wesley Sneijder aan Shownieuws. "Dat is echt heel akelig."

Sneijder-Cabau, zelf oprichter van een goed doel, zegt een goede reden te hebben voor haar besluit om Xess Xava zoveel mogelijk te vertellen. "Het is belangrijk dat hij weet dat veel kinderen in arme landen het niet goed hebben en hulp nodig hebben. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen."

"Xess moet weten dat je dingen kunt delen met mensen die het niet zo breed hebben. Met die opvoeding ben ik eigenlijk al een beetje begonnen", vervolgt ze.

Speelgoed delen

Tot haar grote blijdschap ziet de 32-jarige presentatrice dat haar zoon veel dingen deelt. "Onlangs zaten we in het vliegtuig en ineens gaf Xess Xava zijn speelgoedauto aan een ander kindje. Dat is erg leuk om te zien. Er zijn genoeg kinderen die hun speelgoed niet willen delen. Maar goed, het zijn kinderen, dus dat is niet heel erg."

"Ik ben wel erg blij dat Xess altijd vrolijk is en positieve energie met zich meebrengt. Dat maakt mensen heel erg blij."