Volgens Raemon Sluiter (38) bezit zijn vriendin Fatima Moreira de Melo (38) een beter commercieel instinct en heeft ze het een aantal jaar financieel ook beter gedaan dan hij. "Daar ben ik juist trots op."

Dat zegt de oud-tennisser en huidig coach van tennisspeelster Kiki Bertens in gesprek met Quote.

"Je ziet op het internet bijvoorbeeld een foto waarbij we trots de sleutel van een nieuwe auto omhooghouden. Dat zijn dingen die zij regelt."

Sluiter zegt er ook geen moeite mee te hebben om economyclass te vliegen, terwijl zijn protegé Bertens in de businessclass zit.

"Natuurlijk: als ze over anderhalf jaar in de top-10 staat, twee miljoen euro prijzengeld pakt en misschien nog wel een miljoen aan sponsorinkomsten, dan zit ik graag elke vlucht naast haar. Maar in de periode dat ze nog niet zo geweldig presteerde maakte het mij echt niet uit om met wat spierpijn uit te stappen. Ik heb geen groot ego, al zit ik ook niet helemaal zonder. Anders zou ik niet kunnen presteren als coach."

'Klerezooi'

Nadat Sluiter besloot te stoppen met zijn tenniscarrière, overwoog hij even een eigen tennisschool te beginnen. Het risico andere mensen problemen te bezorgen hield hem echter van die plannen af.

"Ik heb er geen enkel probleem mee om zelf in de ellende te komen als ik iets verneuk, maar word heel ongelukkig van de gedachte dat anderen dan in de problemen komen. En geloof me: als ik een bedrijf zou beginnen, wordt het echt één grote klerezooi."