Rachel Hazes heeft "professionele hulp gezocht om haar geestelijk bij te staan". Dat heeft ze maandagavond laten weten via haar management. De weduwe van André Hazes heeft het de laatste maanden moeilijk.

"Rachel heeft veel meegemaakt in haar leven en dat alles bij elkaar opgeteld, is haar de laatste maanden steeds zwaarder gaan vallen", staat in een verklaring.

Na goed overleg met haar naasten heeft zij besloten "hier met hulp van buitenaf aan te werken".

Roxeanne Hazes is blij dat haar moeder ruim een week geleden professionele hulp heeft gezocht. "Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat zij deze stap genomen heeft. Ik zou het zeer op prijs stellen als hier respectvol mee omgegaan wordt zodat zij in alle rust kan werken aan haar herstel."

'Fijne omgeving'

"Wij zijn heel blij dat we voor Rachel een fijne omgeving hebben kunnen vinden waar ze in alle rust met de juiste begeleiding kan werken aan haar genezing", voegt het productiebedrijf Melvin Produkties daaraan toe. 

Rachel en Roxeanne Hazes hebben sinds enkele jaren weinig tot geen contact met André Hazes jr. De zanger werd onlangs vader, maar zijn moeder zou haar kleinkind nog niet gezien hebben. Of de professionele hulp die Rachel Hazes zoekt te maken heeft met de relatie met haar zoon, is niet bekend.