21st Century Fox, het moederbedrijf van de Amerikaanse nieuwszender Fox News, gaat onderzoek doen naar de aantijgingen dat presentator Bill O'Reilly een medewerker seksueel heeft geïntimideerd. 

Dat bevestigt het mediabedrijf zondag aan CNN.

De controversiële presentator O'Reilly zou een van zijn gasten, Wendy Walsh, een reguliere plek in zijn show hebben aangeboden in ruil voor seksuele gunsten. Walsh klaagt de televisiepresentator nu aan en eist een schadevergoeding. O'Reilly ontkent in alle toonaarden.

Het is niet de enige beschuldiging van ongewenste intimiteiten die O'Reilly (67) aan zijn broek heeft hangen. In augustus 2016 meldde de voormalige presentatrice van Fox News, Andrea Tantaros, zich met eenzelfde soort aanklacht. O'Reilly zou seksueel getinte opmerkingen naar haar hebben gemaakt.

In april ontdekt The New York Times dat Fox sinds 2002 liefst vijf aanklachten van vrouwen tegen O'Reilly vanwege seksuele intimidatie heeft geschikt. Volgens de krant betaalde de zender een bedrag van in totaal 13 miljoen dollar (12,3 miljoen euro) aan schikkingen. Ruim veertig bedrijven besloten na deze openbaring geen reclame meer in te kopen rond het programma van presentator O'Reilly.

Onderzoek

Het schandaal rond O'Reilly volgt op het ontslag van de hoofdredacteur van Fox News, Roger Ailes. Die werd de wacht aangezegd vanwege de seksuele intimidatie van medewerkers van de zender.

De moedermaatschappij van Fox News zegt nu de aanklachten zeer serieus te nemen en heeft een advocatenkantoor ingehuurd om een intern onderzoek te doen.