De nieuwe vriendin van voormalig Eigen Huis & Tuin​-tuinman Lodewijk Hoekstra had in eerste instantie niet zoveel met de tuin.

"Maar toen ik op de eerste ochtend in ons nieuwe huis de tuindeuren opensloeg en we de vogels hoorden fluiten, was ze helemaal gelukkig. En ik ook", zegt Hoekstra (40) in het AD.

De tuinman woont sinds begin vorig jaar met zijn nieuwe vriendin Renee samen. Recentelijk verhuisde hij van Amsterdam naar Naarden. Voordat hij Renee leerde kennen was hij drie jaar getrouwd met Kristel.

De tuinman, die binnenkort met zijn nieuwe programma Met Groene Handen terugkeert op televisie, zegt na zijn scheiding nu weer gelukkig te zijn. "Ik ken Renee al heel lang, maar de vonk sloeg over toen we aan het kamperen waren in Baarn. We keken elkaar in de ogen en wisten dat het goed zat."

"Ze zei over het stoppen van Eigen Huis & Tuin: volg je hart, volg je droom. Zij haalt het beste in mij naar boven", aldus Hoekstra over zijn nieuwe vriendin. Hoekstra heeft uit zijn vorige relatie twee kinderen; Diese (9) en Mels (7).