Cabaretier Alex Klaasen denkt de laatste tijd serieus na over het vaderschap. "Dat is iets van de laatste maanden. Ik wil vader worden."

"Mijn zusje Kristel heeft twee kinderen en ik wil ook heel graag een kind een liefdevolle opvoeding geven", vertelt Klaasen in JAN.

De 40-jarige Klaasen is al langsgeweest bij stichting 'Meer dan gewenst' voor informatie over co-ouderschap. "Met een alleenstaande vrouw, lesbisch of hetero, maak je samen een kind, zonder seks, via mijn zaad in een spuitje. Dan spreek je af: we delen het ouderschap, ieder drieënhalve dag per week."

Vrijgezel

Klaasen zou dan apart wonen van de biologische moeder. "Ik denk dat dat goed is. Een kind van gescheiden ouders zal altijd blijven denken: papa en mama moeten terug bij elkaar komen. Dat speelt niet bij deze constructie."

Het lijkt Klaasen ideaal als zowel de moeder als de vader van het kind een relatie heeft, omdat het kind dan twee paar ouders heeft. Momenteel is de cabaretier vrijgezel, hoewel hij dat graag anders zou zien. "Ik wil liever vandaag dan morgen een relatie. Ik heb geen zin meer om alleen te zijn."