Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Vanessa in Linda's glittertruitje verscheen, de zesde zus van Beatrix is opgespoord, veel zweverige Kerstwensen, men Willibrord Frequin niet de hemel maar de hel toewenst en de laatste sneer van het jaar (wederom) gaat naar Patty Brard. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Afdankertje?

'Wat is hier de bedoeling van?' vroegen we ons af. Op foto's van de Miljonairsbeurs, waar tóut de showbizz elkaar natuurlijk trof, verscheen Vanessa in een wit paillettentopje. Haar haar torenhoog opgekamd, de oren en nek vol met reuzegrote parelsnoeren, de lippen glanzend gestift, ze zag er (voor haar doen) beeldig uit. Maar het gekke is dat we haar truitje al kennen. Linda de Mol verscheen namelijk in precies zo'n zelfde gevalletje tijdens de première van haar film 'Ellis in glamourland'. Ze vertelde dat toen gescoord te hebben bij een couturier en ze is er die avond honderden malen in gefotografeerd. Dus Connie, what were you thinking? Dacht de diva dat het truitje bij háár toch mooier stond (slankere taille, meer boezem) en ze dat wel even wilde laten zien? Of heeft ze haar huiswerk niet goed gedaan en is dit een faliekante modemisser van La Connie? Maar ook de couturier had wel even mogen waarschuwen dat hij al eerder zo'n truitje had verkocht aan een andere showbizzdame. Hoe dan ook: we vinden het wel een slordig foutje, Con!

Zesde zus

Weekend mag zichzelf op de borst slaan: ze zijn er in geslaagd de zesde dochter van Prins Bernhard op te sporen. Nog geen week na de bekendmaking van de oude Prins dat hij niet 1 maar 2 buitenechtelijke dochters heeft, is ze al gelokaliseerd. Ergens in Californië, Amerika. En als we de foto's zien, dan kan het bijna niet missen of Weekend heeft de goede vrouw voor de lens gehad. Ze lijkt werkelijk sprékend op haar zussen. Vooral op Margriet en iets minder op Irene, maar de gelijkenis is erg groot. Het is een stevige dame van een jaar of 50, heel nonchalant gekleed in een spijkerbroek en een t-shirt, en met haar bruine haren in een staart. De dochter heeft de achternaam Von Bielefeld, en dat lijkt natuurlijk verdacht veel op Von (Lippe) Biesterfeld, zoals Prins Bernhard heet. De complimenten voor weekend, dat ze de dochter zo snel hebben opgespoord. Ze zullen wel een godsvermogen voor de foto's hebben neergeteld en daarom krijgen we volgende week ook nog een deel twee van Alicia, met nóg meer onthullingen er in. To be continued dus.

Kerststerren

In bijna alle bladen is er wel aandacht voor wat Kerstwensen van BN'ners. Maar echt de cliché's ontstijgen doen ze geen van allen. Het blijft bij gezwijmel als 'liefde en geluk voor iedereen' en 'vrede op aarde'. Marga Bult zwijmelt over de Kerst toen ze honderd jaar geleden zwanger was en Sjoukje Smit moppert over de winkels die twee dagen gesloten zijn. Zij heeft helemaal niets met het feest. Een paar lieden zijn lekker eerlijk en denken als eerste aan zichzelf, zoals musicaldame Antje Monteiro: 'Laat mijn persoonlijke leven blijven zoals het nu is, want ik ben héél gelukkig op dit moment!'. En multitalentje Froukje de Both gebruikt de Party om schaamteloos reclame te maken voor haar musical te maken: 'Laat iedereen met Kerst komen kijken. Dan weet ik zeker dat de mensen een leuke avond hebben.' Gáááp, enorm slaapverwekkend allemaal. Nou, gelukkig hebben we dit jaarlijks terugkerende onderdeel 'Kerstwensen' ook weer gehad en zijn we er weer een heel jaar vanaf.

Willibrord wordt geen engel

Het is maar een klein artikeltje in de Party, maar wel erg lachwekkend. Met grote letters staat er 'Willibrord (Frequin) overmand door emoties…DRAMA! Wat blijkt? Willibrord heeft in opdracht van de EO programma's gemaakt waarin hij op zoek ging naar God. De onbehouwen presentator gelooft daar helemaal niet in, en dus dacht hij dat het een programma een peuleschilletje zou zijn. Maar hij is door de EO op de meest fanatieke religieuzen afgestuurd en allemaal voorspelden ze hem dat hij in de hel terecht zou komen. Dat vinden we bijzonder komisch, want er zijn in omroepland ook al een heleboel niét gelovige mensen die de niet bepaald geliefde presentator het liefst die kant uit zouden willen sturen! Maar goed: Willibrord klaagt een beetje dat 'Het een psychisch drama voor me is. Ik ben hierdoor wel meer over het leven gaan nadenken". En daar slaat dus de kop 'Drama' boven het artikel op. Maar drie regels later grapt Willibrord alweer: "Ik heb geprobeerd het weg te drinken in de kroeg. Maar dat lukte maar voor even. Nu is het weer terug. Bovendien heb ik nu ook erge hoofdpijn". Nee, de verkiezing tot 'Kerstengeltje van het jaar' zal Willibrord ook deze keer wel niet winnen.

De Geer geeft een sneer

Gerard Joling voelt zich opeens weer helemaal het mannetje. Hij heeft voor een vol AHOY opgetreden en dat was een groot succes. 'I'm back in showbusiness' moet hij gedacht hebben. En als je aan de top staat, kun je je het één en ander veroorloven. Dus toen een blad hem vroeg of hij ooit nog een duet zal opnemen met Patty Brard, die ooit een vriendin was, haalde hij fel uit. "Met Patty ben ik eigenlijk wel een beetje klaar. Zij is er beter in om dingen in haar kont te stoppen'. Een gewaagde uitspraak, gezien de seksuele geaardheid van Gerard zelf, maar natuurlijk ingegeven door het tv-programma waarin Patty voor de camera's klisma's neemt. Het schijnt dat Patty volgens Story 'wijselijk afstand neemt van Joling's uitspraken'. En daarmee gaat de laatste sneer van het jaar naar Patty Brard.