Junkie XL weet niet hoeveel geld hij per maand op zijn bankrekening krijgt bijgeschreven. De dj en filmcomponist zegt dat geld hem "gewoon niet" interesseert.

"Ik weet alleen dat ik verre van rijk ben en dat ik elke dag hard moet buffelen om mijn assistenten en nieuwe apparatuur te kunnen betalen", aldus Junkie XL, die eigenlijk Tom Holkenborg heet, in gesprek met Playboy.

De componist, die muziek maakte voor onder andere Mad Max, Deadpool en Batman v Superman, heeft geen behoefte veel geld uit te geven aan dure spullen. Zijn grootste uitgave is nog altijd een tweedehands analoge mengtafel die hij voor 150.000 gulden kocht.

Holkenborg: "Ik heb er drie maanden op kunnen mixen; daarna vertrok ik van Amsterdam naar LA en kon hij niet mee. Ik heb hem maar in bruikleen gegeven aan een vriend in Groningen. Ik denk dat-ie nu geen 10.000 euro waard meer is."

Audi A6

De geboren Achterhoeker rijdt rond in een geleasde Audi A6. "Voor Nederlandse begrippen is dat een vrij luxe wagen, maar in LA is het gewoon een middle of the road-auto. Auto’s interesseren me trouwens ook niet. Vroeger was het belangrijk om een representatieve auto te hebben als je ergens naartoe moest, maar tegenwoordig is het juist hip om in een Prius te rijden. Die patsercultuur is gelukkig weg."