Zanger Barry Manilow (73), heeft zich  jarenlang nooit uitgesproken over zijn homoseksualiteit, omdat hij bang was om zijn fans teleur te stellen.

"Ik dacht dat ik hen teleur zou stellen als ze erachter zouden komen dat ik homo was. Daarom heb ik nooit iets gezegd", vertelt de zanger aan People.

Tegenover de website vertelt Manilow voor de eerste keer in de media over zijn geaardheid. Volgens de zanger heeft hij er tot nu toe nooit behoefte toe gehad. "Ik ben erg gesteld op mijn privé-leven", vertelt hij. 

In het interview vertelt Manilow over zijn partner en manager Garry Kief, met wie hij inmiddels 39 jaar een relatie heeft. De twee ontmoetten elkaar in 1978. "Ik wist gelijk dat hij de ware voor me was", zegt de zanger over hun ontmoeting. 'Ik had zo'n geluk hem tegen het lijf te lopen. Tot dat moment was ik een erg eenzaam mens", aldus Manilow.

De twee trouwden in 2014, een gebeurtenis die een jaar later gelekt werd naar de media. Manilow werd hierdoor gedwongen uit de kast te komen als homoseksueel. Tot zijn grote opluchting waren de reacties van zijn fans postief.

"Toen ze erachter kwamen dat Garry en ik een stel vormden, waren ze erg blij voor ons", vertelt hij. "Ik kreeg hele lieve reacties, zelfs van mensen op straat. Daar ben ik erg dankbaar voor", aldus Manilow.