HILVERSUM - Bigger than that, de single van Men2B is op nummer één binnengekomen in de hitlijst Single Top 100 van Megacharts. Daarmee hebben de vijf mannen het tv-programma Popstars - The Rivals gewonnen. De finale werd donderdagavond rechtstreeks op RTL4 uitgezonden. Men2B moest het opnemen tegen de meidengroep Raffish, die meededen met hun single Plaything.

Tijdens de finale zongen beide groepen hun eigen nummer en samen nog diverse kersthits als All I want for Christmas en It's the most wonderful time of the year. De meidenband, Raffish, bestaat uit Esri, Eva, Nora, Sharon en Lianne. Raffish staat voor ondeugend, spannend en stout. De heren Nils, Eshan, Mark, Anno en Steven vormen Men2B.

Concurrentie

Het was lang de vraag of een van de Popstars bands de nummer één positie zou halen. De concurrentie was namelijk erg groot, van onder meer Band Aid, De Tokkies en wijlen André Hazes. In de Top 40 en de PepsiChart had Men2B al gewonnen. Daar kwamen de heren op nummer één binnen en Raffish op nummer 3. Deze lijsten telden echter niet voor het programma.

Single-verkoop

In de lijst die Popstars - The Rivals aanhoudt gaat het puur om hoeveel singles daadwerkelijk worden verkocht. De Single Top 100 is daar een weergave van. De Top 40 komt tot stand op basis van verkoopgegevens en de speellijsten van de best beluisterde radiostations in Nederland. De PepsiChart wordt wekelijks samengesteld uit de veertig bestverkochte singles bij alle Nederlandse vestigingen van Free Record Shop.

Kijkcijfers

Popstars haalde niet de grote kijkdichtheid waar vooraf op werd gerekend. Na kijkcijferkanonnen als Idols 1 en 2, waren de verwachtingen hoog bij Popstars. Het bleek echter dat het publiek het format inmiddels wel kende. Gemiddeld keken er nog geen miljoen mensen naar het programma, terwijl bij Idols de twee miljoen kijkers eenvoudig werd behaald.