AMSTERDAM - De moeder van de familie Tokkie, Hannah, heeft de daklozenopvang in Amsterdam moeten verlaten. Ze zei donderdag dat ze een dag eerder te horen had gekregen dat ze niet langer welkom was in het centrum, omdat ze zo weinig aanwezig was.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

"Wie is er nou asociaal? , vraagt Hannah Tokkie zich af. "De GG&GD toch zeker! Ik vind het heel erg dat ze iemand zo kort voor kerst op straat zetten."

De GG&GD plaatste Hannah in het opvangcentrum nadat zij en haar gezin uit huis waren gezet na een burenruzie en is eveneens verantwoordelijk voor het op straat zetten van de Amsterdamse. Een woordvoerder van de organisatie liet donderdag weten geen commentaar te willen geven. "Wij kunnen niets naar buiten brengen, want we praten nooit over onze cliënten."

Gezondheid

Dat Hannah de afgelopen weken zo weinig in het tehuis was, wijt ze aan gezondheidsproblemen. "De dokter en het ziekenhuis wilden niet meer dat ik daar sliep, omdat mijn gezondheid achteruitging. Naast suikerziekte en een hoge bloeddruk heb ik last van angstaanvallen, die alleen maar erger werden sinds ik daar overnachtte. Daarnaast ligt mijn zus op sterven, dus bij haar ben ik ook vaak."

Hannah heeft het opvangcentrum naar eigen zeggen over de problemen ingelicht en begrijpt dan ook niet dat ze alsnog op straat is gezet. Ze woont voorlopig afwisselend bij haar zus en haar kinderen.