Benja Bruijning wordt in interviews regelmatig gevraagd naar zijn uiterlijk, maar de acteur praat er zelf het liefst niet over. De 33-jarige acteur is bang dat mensen hem ijdel vinden.

In gesprek met De VARAgids wordt de acteur gevraagd of het klopt dat hij geen haarband-elastiek in zijn haar doet "omdat meisjes dat sexy vinden".

"Ja, want ik ben bang om voor ijdel te worden versleten. Stom hè? Dat is heel Hollands." 

Bruijning, die in eerdere interviews heeft gezegd zijn uiterlijk geen verdienste te vinden, zegt er niet te willen uitzien als iemand die zijn best doet voor zijn uiterlijk. "Thuis draag ik die elastieken wel omdat mijn haar dan niet in mijn ogen hangt en vroeger op de Toneelschool had ik ze ook al. Alleen was het toen zéker nog niet sexy, want ik werd er altijd om uitgelachen."

Vaderschap

De 33-jarige acteur werd onlangs vader. In november werd het eerste kind van Bruijning en Anna Drijver geboren. Echt anders voelt hij zich nog niet.

"Misschien ben ik nog niet op dat punt, ze is pas een paar maanden oud. Maar wat ik heb gemerkt, is dat acteurs mét kinderen een ander soort zachtheid en hardheid bezitten dan ik, dat vond ik altijd wel interessant om te zien. En ik voel nu al een klein mespuntje daarvan bij mezelf."