In een kort geding eist Ruud Gullit dat zijn ex-vrouw Cristina Pensa haar beslaglegging op zijn Amsterdamse appartement opheft, omdat de oud-voetballer de woning wil verkopen. 

Dit meldt De Telegraaf op basis van processtukken. De woning zou per 1 mei worden verkocht en de beslaglegging moet er volgens Gullit voor die datum af. 

Eind jaren negentig had Gullit een relatie met de Italiaanse Cristina Pensa.Samen kregen ze twee kinderen. Na de scheiding legde Pensa al beslag op Gullit's auto en vroeg zijn faillissement aan, omdat de oud-voetballer nog 100.000 euro kinderallimentatie zou moeten betalen. Ze werd niet in het gelijk gesteld en besloot samen met kinderen Quincy (25) en Cheyenne (22) op het laatste moment af te zien van een hoger beroep in de zaak.

Pensa en de twee kinderen van Gullit wonen in Italië, waar de wet voorschrijft dat ze recht hebben op een vergoeding van hun vader zolang ze geen vaste baan of eigen inkomen hebben. Gullit twijfelt er volgens De Telegraaf aan of deze voorwaarden nog gelden, onder meer omdat zijn zoon inmiddels speelt bij een professionele Portugese voetbalclub. 

Gullit eist daarom in het korte geding dat Pensa de belastingaangiften van de kinderen, hun bankafschriften en alle huurovereenkomsten met hem deelt.