Veel bekende Nederlanders geven gehoor aan de oproep van Barbara Barend om te laten zien hoe normaal het zou moeten zijn om als twee mannen of twee vrouwen hand in hand te lopen.

Met haar oproep reageert Barbara Barend op het geweldsincident tegen twee homoseksuele mannen die zondag in Arnhem werden aangevallen met een betonschaar omdat ze hand in hand liepen.

D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees liepen maandag als twee van de eerste politici hand in hand naar de formatiegesprekken op het Binnenhof. "We denken dat het heel normaal is in Nederland om gewoon te kunnen uiten wie je bent. Maar dat is het kennelijk nog steeds niet", constateerde Pechtold.

Diverse Kamerleden, waaronder Lodewijk Asscher en Jeroen Dijsselbloem, volgden het voorbeeld van Pechtold en Koolmees. Ook acteurs en mediapersoonlijkheden betuigden hun steun aan het Arnhemse homostel door hand in hand te lopen.  

Zo arriveerden radiomakers Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hand in hand bij de studio van Radio 538 voor aanvang van de Coen & Sander Show. Daarnaast ging 3FM-dj Domien Verschuuren met zijn collega Michiel Veenstra hand in hand op de foto.

"Omdat het belachelijk is dat mannen/vrouwen aan worden gevallen omdat ze op straat laten zien gek op elkaar te zijn. Hand in hand met iemand van je eigen geslacht. Doe je mee?", schrijft Verschuuren bij de foto op Instagram.