Jos Verstappen is door de politie weer vrijgelaten nadat hij zondagavond werd aangehouden na een vechtpartij op een terras in Roermond.

Volgens De Limburger weigerde Verstappen (45) om het restaurant na de vechtpartij te verlaten. Daarop werd de oud-coureur gearresteerd.

Na het verhoor mocht Verstappen weer naar huis. Hij hoefde de nacht niet in de cel door te brengen. Marcel Heuvelmans, de advocaat van de voormalig Formule 1-coureur beweert dat Verstappen werd aangevallen door een andere man. Maandag beraadt de advocaat zich over een mogelijke aangifte vanwege mishandeling.

De vader van coureur Max Verstappen vertrok volgens Heuvelmans niet omdat hij al aan het wachten was op vervoer. "Als je slachtoffer bent, waarom zou je dan moeten vertrekken", aldus de advocaat in de Limburgse krant.

Ooggetuigen zeggen dat Verstappen op het terras van een beachclub aan de praat raakte met een man. Dit gesprek liep uit de hand toen een vriend van de man zich ermee ging bemoeien.

Mishandeling

Het is niet de eerste keer dat Verstappen rond een mishandelingszaak in het nieuws komt. In juli vorig jaar had hij een handgemeen met zijn vader Frans Verstappen. Frans zei tegen de Telegraaf te zijn mishandeld door zijn zoon. Hij deed aangifte, maar trok deze later ook weer in.

Het Openbaar Ministerie besloot niet tot vervolging over te gaan en de zaak voorwaardelijk te seponeren. Als Verstappen in de komende twee jaar geen strafbare feiten pleegt wordt hij niet vervolgd. Nu hij zondagavond is gearresteerd is het mogelijk dat deze zaak alsnog een vervolg krijgt.