HILVERSUM - Jongensband Men2B van het programma Popstars - The Rivals is met de single Bigger than that binnengekomen op de eerste plaats van zowel de Top 40 als de PepsiChart. Meidengroep Raffish belandde in beide muzieklijsten met Plaything op nummer drie. Dat maakten de samenstellers van de hitlijsten dinsdag bekend.

Men2B en Raffish strijden met elkaar om een nummer-1-hit met kerst. Als graadmeter wordt de Single Top 100 van Megacharts aangehouden. In de finale op donderdag wordt bekendgemaakt welke band heeft gewonnen.

Volgens een woordvoerster van RTL4, de zender die het programma Popstars - The Rivals uitzendt, zeggen de lijsten nog niets over de uiteindelijke winnaar.
"In de lijst die wij aanhouden gaat het puur om de fysieke verkoop, dus om hoeveel singles er daadwerkelijk over de toonbank gaan. In de Top 40 en de PepsiChart telt ook mee hoe vaak het nummer op de radio wordt gedraaid en hoe vaak het van internet is gehaald. De lijsten zeggen dus alleen wat over de populariteit van de bands."

De Top 40 komt tot stand op basis van verkoopgegevens en de speellijsten van de bestbeluisterde radiostations in Nederland. De PepsiChart wordt wekelijks samengesteld uit de veertig bestverkochte singles bij alle Nederlandse vestigingen van Free Record Shop.