Voormalig Power Ranger-acteur krijgt zes jaar celstraf

Ricardo Medina Jr. krijgt zes jaar celstraf voor het doodsteken van zijn huisgenoot met een zwaard. Donderdag legde de rechtbank de voormalige Power Ranger-acteur de maximale straf op voor het misdrijf. 

Zo meldt TMZ. Het proces tegen de 38-jarige acteur vond twee weken plaats nadat hij schuld bekende en toegaf een zwaard te hebben gebruikt.

Medina zou in 2015 ruzie hebben gekregen met zijn huisgenoot Josh Sutter vanwege een vrouw. De acteur, die in de tv-serie Power Rangers Wild Force in 2002 speelde, stak Sutter vervolgens meermaals met een zwaard.

Na het incident werd Medina gearresteerd door de politie, die hij zelf had gebeld. In eerste instantie werd de acteur vrijgelaten, omdat hij beweerde dat het ging om zelfverdediging. 

Maar na onderzoek van de recherche werd Medina op 26 januari 2016 alsnog vastgezet. Vandaag legde de rechtbank hem een straf van zes jaar op vanwege doodslag. Aanvankelijk zou de acteur bestraft worden voor moord met voorbedachte rade, maar dit veranderde door zijn bekentenis.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie