De ziekte van Parkinson bezorgt Michael J. Fox niet alleen ongemak maar gek genoeg ook een hoop plezier. De acteur moet soms schaamteloos om zichzelf lachen als hij weer eens last heeft van trillerigheid.

"Op de meeste dagen is er altijd wel een moment dat ik echt niet meer kan stoppen met lachen om mijn eigen symptomen", vertelt The Back To The Future-ster in AARP The Magazine.

Hij noemt in het blad een recent voorbeeld toen hij koffie probeerde te halen voor zijn vrouw Tracy. De problemen begonnen al toen Fox enkel een beker probeerde in te schenken, maar het werd erger toen de acteur de koffie naar zijn vrouw wilde brengen.

"Ze keek toe en vroeg: 'moet ik het aanpakken schat?'. Ik zei: 'nee, ik red het wel', om vervolgens aan mijn tocht door de keuken te beginnen. Het begon slecht en het werd alleen maar erger", aldus Fox. "Gloeiendhete koffie klotsten over mijn handen en over de vloer."

Treurig

De 55-jarige Fox kan er de humor wel van inzien. "Ik vind het hilarisch als ik eraan denk dat iemand toekijkt en medelijden heeft. Het is zo treurig."

Bij Fox werd 26 jaar geleden Parkinson ontdekt. In 1998 kwam hij er mee naar buiten. De gevolgen zijn storend, maar echt veel pijn heeft Fox naar eigen zeggen niet.