De vordering van Patricia Paay tot betaling van 108.000 euro door haar voormalig zakenpartner en buurman Maarten Oostvogel is door de rechter afgewezen. De rechtbank Noord-Holland kwam donderdag eerder dan verwacht met een uitspraak.

Paay maakte in 2015 een mondelinge overeenkomst met het textielbedrijf OVG Textiles B.V. van Oostvogel om panty's onder de naam LaPaay te verkopen. De 67-jarige presentatrice zou hiervoor dan promotieactiviteiten verrichten.

Volgens Paay heeft ze hierdoor recht op 10 procent van de omzet. De rechter verlaagde dit percentage donderdag naar 7,5 procent. De uitspraak zou eerst op 12 april plaatsvinden.

Paay zette ook haar twijfels bij de hoeveelheid vergoeding die ze tot nu toe heeft gekregen op basis van de opgegeven omzet. Ze meent dat er meer is omgezet dan wat er nu aan haar is betaald.

Een onafhankelijke deskundige wordt benoemd die onderzoek moet gaan doen naar de boekhouding van het bedrijf van Oostvogel.

Seksvideo

De zaak diende op verzoek van Paay achter gesloten deuren. De rechtszaak kwam in de belangstelling na uitgelekte seksvideo's van Paay.

Paay vermoedt dat Oostvogel iets te maken heeft met de verspreiding van de tape. Hij ontkent dat.