Drie maanden na zijn dood is George Michael begraven op Highgate Cemetery in Londen, in het bijzijn van zijn familie en vrienden.

"We kunnen bevestigen dat de begrafenis van George Michael vandaag plaats heeft gevonden", vertelt een woordvoerder van Michael's familie woensdag aan People

"Tijdens een intieme ceremonie hebben zijn naaste familie en vrienden afscheid genomen van hun geliefde zoon, broer en vriend. George Michael's familie wil graag zijn fans van over de hele wereld bedanken voor hun uitingen van liefde en steun."

"We vragen nu om de privacy van zijn familie te respecteren, zodat zij hun leven anoniem kunnen leiden, ver weg van enige bemoeienis van de media", aldus de woordvoerder. 

Volgens The Mirror bevonden Wham!-zanger Andrew Ridgeley, zangeres Pepsi DeMacque en model Kate Moss zich tijdens de begrafenis onder de rouwende aanwezigen.

George Michael overleed op eerste kerstdag op 53-jarige leeftijd. Lange tijd was er onduidelijkheid over de toedracht van zijn dood. In maart werd bekend dat de zanger een natuurlijke dood stierf.