Hoewel Rik van de Westelaken avonturenprogramma Peking Express presenteert, is hij zelf niet op zoek naar een vakantie waarin hij zich constant moet afvragen waar hij slaapt en eet.

"Zelf kies ik mijn hele leven al voor comfort", aldus de 45-jarige presentator in gesprek met Veronica Magazine. Van de Westelaken zegt dat een journalist nooit weet hoe z'n week er uitziet en het daarom belangrijk is rust te hebben.

"In dat onvoorspelbare bestaan vol prikkels is mijn vakantie de enige baken van pure rust. Dan vind ik een exotische locatie al avontuurlijk genoeg en wil ik me vooral niet druk maken over waar ik morgen slaap", zegt Van de Westelaken.

Mede daarom vindt hij het grappig om Peking Express, waarin koppels door Azië reizen zonder geld of vervoer, te presenteren. Of hij zelf ooit mee zou doen weet hij niet.

"Oei. Ja, vanwege de bijzondere plekken waar je komt en interessante mensen die je ontmoet. Maar nee, omdat het programma in fysiek opzicht echt een pittige uitputtingsslag is: je moet zelf je eten en je slaapplek regelen. En dan dat liften. Daar ben ik vreselijk slecht in. Ik ben geen ster in hulp vragen en zou me continu bezwaard voelen om als rijke westerling in Vietnam te bedelen om eten of een ritje."