Een hartaanval was de reden dat Antonio Banderas twee maanden geleden in het ziekenhuis belandde. "Ik heb erg veel geluk gehad", vertelde de 56-jarige acteur tijdens zijn bezoek aan het Malaga Spanish Film Festival.

Eind januari bevestigde Banderas na geruchten al dat hij eerder met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De 56-jarige acteur zei in The Sun dat hij in het ziekenhuis belandde na "een aanval", maar weidde niet uit over wat er precies was gebeurd.

Zaterdag vertelde de acteur aan EFE dat hij op 28 januari een hartaanval had die geen blijvende schade heeft aangericht. "Ze hebben me geopereerd en drie stents in mijn kransslagaders geplaatst."

Hartritmestoornissen

Verder zei de acteur dat hij al langer kampt met hartritmestoornissen. Volgens Banderas zijn de gezondheidsproblemen het gevolg van 37 jaar lang hard en veel werken.

"Het is iets dat elke dag gebeurt en een heleboel mensen overkomt", zei Banderas over zijn gezondheidsproblemen. "Ik heb het nooit willen verbergen, maar wilde voorkomen dat ik als belangrijker werd gezien dan al die anderen."