AMSTERDAM - Jim Carrey, Brad Pitt en Matt Damon hebben donderdagavond het Londense Claridges Hotel moeten verlaten, omdat er brand was uitgebroken.

Pitt en Damon waren in Londen voor de promotie van 'Ocean's Twelve'. Carrey was in de Britse hoofdstad voor de galapremière van zijn nieuwe film 'Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events'. Alle gasten moesten worden geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt. De brand was uitgebroken in de keuken van het hotel.

De persconferentie die Pitt en Damon zouden geven moest worden afgelast. "We vinden het heel erg jammer dat de interviews niet konden doorgaan, maar de situatie lag niet in onze handen", zegt 'Ocean's'-producent Jerry Weintraub.

De 58-jarige getuige Sandra Burr zag dat Carrey, Pitt, Damon en ook Mick Jagger haastig het gebouw verlieten. Carrey zag de situatie iets rooskleuriger. "Ik denk dat dit een goed teken is", zei de acteur, refererend aan zijn nieuwe film waarin alles misgaat.

'Ocean's Twelve' draait sinds donderdag in de bioscoop. 'Lemony Snicket' gaat in Nederland volgende week donderdag in première.