De Amerikaanse actrice Amber Heard kreeg jaren geleden te horen dat ze moest zwijgen over haar geaardheid als ze het wilde maken in Hollywood.

De biseksuele ex van Johnny Depp trok zich daar niets van aan, maar gaf op een symposium van The Economist toe dat ze het moeilijk heeft gehad.

"Het heeft zeker invloed gehad op mijn carrière", vertelde de dertigjarige actrice. Heard merkte bijvoorbeeld dat filmmakers twijfelden om haar een heterovrouw te laten spelen in een romantische komedie. "Het was niet makkelijk. Ik was de enige die zo werkte, het was moeilijk omdat niemand het eerder gedaan had."

Nog steeds vindt de actrice het vreemd als ze ergens ziet of hoort dat ze in 2010 uit de kast kwam. "Ik vind dat wel grappig, ik heb voor mijn gevoel nooit in de kast gezeten." Zeven jaar geleden kreeg Heard de vraag of ze ook op vrouwen viel, een vraag waar ze eerlijk antwoord op gaf. "Daarna drong de ernst van mijn uitspraak pas tot me door."

Label

Ook toen pas begreep de Amerikaanse waarom haar werd geadviseerd niet te praten over haar geaardheid. "Plots kreeg ik een label opgeplakt. Ik werd 'de lesbienne Amber Heard' in plaats van 'de actrice Amber Heard'."