Presentatrice en glossy-icoon Linda de Mol heeft vrijdag beloofd haar onlangs aangekondigde en breed gepubliceerde publiekelijke afvalpoging kracht bij te zetten door voor elke verloren kilo 5000 euro aan Giro555 te doneren.

"Ik stond vorige week chagrijnig op de loopband tot ik een spotje van Giro555 op televisie zag. Toen voelde ik me enorm slecht", zei De Mol vrijdagavond in RTL Late Night. Ze besloot toen om behalve voor zichzelf te werken ook iets extra's te doen voor de mensen in Afrika "die hun kinderen niet eens eten kunnen geven".

De Mol riep de lezers van haar blad die eveneens aan het afvallen zijn geslagen op om ook iets te doneren per afgevallen kilo. "Als is het maar een euro. Als iedereen dat doet, hebben we zo een half miljoen."

Linda de Mol maakt startgewicht bekend voor 'Linda Lijnt'
Linda de Mol maakt startgewicht bekend voor 'Linda Lijnt'

Gazelles

De presentatrice begon afgelopen week met haar veelbesproken afvalrace. "Ik wil best op televisie de buffel tussen de gazelles zijn. Dat vind ik helemaal niet erg, zo voel ik me weleens namelijk. Maar ik wil het natuurlijk ook weer niet zo uit de hand laten lopen dat ik straks net zoveel weeg als Wendy en Georgina bij elkaar opgeteld", zei de presentatrice bij de start van haar actie.

Giro555 zamelt momenteel geld in voor slachtoffers van hongersnood in Afrika.