Zanger en gitarist John Mayer zegt klaar te zijn voor een relatie en een gezin. Hij wil zijn "bad boy"-imago afschudden en is zelfs in therapie.

Nu hij bijna veertig wordt, begint de zanger toch te verlangen naar vastigheid. "Ik wil de baby met een koptelefoon op, naast het podium". Zo vertelt Mayer aan de New York Times

De zanger hoopte dat met zijn ex Katy Perry op te bouwen, maar na een knipperlicht-relatie gingen Mayer en Perry uit elkaar in 2015. In het interview met de New York Times geeft Mayer toe dat zijn nieuwe nummer Still Feel Like Your Man over zijn ex gaat. "Aan wie zou ik anders moeten denken? Het was mijn enige relatie in de afgelopen vijf, zes jaar. Dat zegt genoeg."

Na zijn breuk heeft Mayer nauwelijks afspraakjes gemaakt, al zit hij wel op een exclusieve app om mensen te ontmoeten. "Maar daar wordt vooral wat gekletst. Bijna niemand spreekt echt af."

Inmiddels zegt Mayer wel klaar te zijn om iemand te vinden om zijn leven mee te delen, al helpt het niet dat hij vanaf april weer lange tijd tourt met zijn nieuwe album The Search For Everything.

"Ik ben precies op schema met mijn carrière, maar niet met mijn leven", stelt Mayer. De zanger werkt hieraan door onder meer in therapie te zijn voor bindingsangst. Bovendien is hij gestopt met drinken, om zijn leven te beteren.