AMSTERDAM - Op donderdag 10 februari 2005 komt rapper Snoop Dogg naar Nederland voor een eenmalig optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start woensdag 22 december 2004 om 10.00 uur.

Geïntroduceerd door Dr. Dre op diens album 'The Chronic' uit 1992 werd Snoop Dogg al gauw een van de grootste namen in de rapgeschiedenis. De bijnaam Snoop kreeg hij van zijn moeder, omdat hij als kind met zijn enorme haardos wel wat weg had van de gelijknamige stripheld.

Snoop Dogg's debuutalbum 'Doggystyle' had zijn release in 1993. Tijdens de opnames van het album werd de rapper in verband gebracht met een drive by shooting waarbij hij de auto zou hebben bestuurd. Hoewel dit 'gangsta'-imago zijn populariteit in eerste instantie alleen maar ten goede kwam had zijn tweede album flink te lijden onder alle aanklachten. Maar vanaf 1998 is de rapper met zijn losse, funky flow weer volledig terug.

Zijn nieuwe album 'R&G - Rhythm & Gangsta: The Masterpiece' dat dit jaar uitkwam bracht al direct een megahit voort: 'Drop It Like It's Hot' waarin ook Pharrell Williams te horen is. Andere bijdragen op het album zijn van onder andere 50 cent, Justin Timberlake, Bootsy Collins en The Bee Gees.