Arie Ribbens is weer thuis. De voormalig feestzanger lag drie weken in het ziekenhuis, maar wordt nu thuis verzorgd door zijn vrouw. 

"Ik doe alles voor hem", vertelde ze donderdag aan Shownieuws. Volgens Cea Ribbens is het lichaam van haar tachtigjarige man "niet in balans". "Zijn hoofd wil alles, maar zijn lichaam is eigenlijk op." De Polonaise Hollandaise-zanger kan dat maar moeilijk accepteren. "Het is elke dag pakken die je hebt en dan hopen dat het nog heel lang mag duren. Maar daar hebben we geen zeggenschap over."

Arie Ribbens belandde drie weken geleden in het ziekenhuis nadat hij een maag-darmbacterie had opgelopen, uitgedroogd raakte en een longontsteking kreeg. De voormalig zanger had volgens zijn vrouw heel veel ademnood. "Ik vind het al een wonder wat hij allemaal heeft doorstaan."

'Eigen bedje'

Volgens zijn vrouw is Arie Ribbens het liefst thuis in het Duitse Uelsen. "Zijn eigen bedje, zijn eigen dingen en zijn eigen eten. Als is het nog zo goed in het ziekenhuis, thuis is altijd het beste toch?" Ze verzorgt de zanger zolang ze kan. "Ik kan elke hulp hier in Duitsland krijgen hoor, wat dat betreft is het ook hier heel goed geregeld. Maar zolang ik het zelf kan doen, blijf ik hem verzorgen."

Arie Ribbens kampt al langer met gezondheidsproblemen. In 2009 had hij longkanker, vorig jaar werd de ziekte opnieuw vastgesteld. Begin december werd de tumor deels verwijderd. Een paar maanden daarvoor, in oktober, onderging de zanger een dotter- en stentbehandeling.