NEW YORK - De Amerikaanse rapper Ol' Dirty Bastard (O.D.B.) is vorige maand overleden aan een overdosis cocaïne en pijnstillers. Dat heeft sectie op zijn lichaam uitgewezen, zo heeft een woordvoerster van het mortuarium in New York woensdag bekendgemaakt.

De rapper, wiens echter naam Russell Tyrone Jones luidde, zakte in elkaar op 13 november tijdens een opnamesessie in een studio in Manhattan. Medische hulp kwam te laat. Jones stierf twee dagen voor zijn 36e verjaardag.

Volgens de lijkschouwers gaat Jones' dood de boeken in als een ongeluk. Daar bestond enige twijfel over, omdat hij bepaald niet de eerste rapper zou zijn geweest die het slachtoffer werd van moord. In de afgelopen jaren zijn onder meer zijn collega's Jam Master Jay, Notorious B.I.G. en Tupac Shakur op gewelddadige wijze aan hun einde gekomen.

Jones, die in de jaren negentig medeoprichter was van het destijds zeer populaire rapcollectief Wu-Tang Clan, kwam herhaaldelijk in aanraking met justitie wegens onder meer drugsbezit en geweldsdelicten. Hij raakte ook meer dan eens gewond bij schietpartijen.